KEYNOTE SPEAKERS

Robert ANCUCEANU,  UMF Carol Davila, București, Romănia

Titlul conferinței: ORICE AR FI ÎNTR-UN NUME, AR TREBUI STANDARDIZAT – ANALIZA FORMALĂ A SUBSTANȚELOR ACTIVE DIN MRIndex-ul UMAN

Dr. Robert ANCUCEANU este profesor în cadrul Facultății de Farmacie din București (Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila), unde predă Biologie celulară și moleculară și Botanică farmaceutică și este în prezent prodecan. Cu un doctorat în farmacie, un master în biostatistică și o licență în drept, a lucrat în diferite domenii farmaceutice, de la academic la industrial și de reglementare. A fost directorul general al Direcției Generale pentru Farmacii și Dispozitive Medicale din cadrul Ministerului Sănătății din România și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului din România. A fost membru al Comitetului EMA pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP), al Comitetului pentru Pediatrie (PDCO) și membru supleant al Comitetului pentru Produse Medicinale din Plante (HMPC), precum și membru în mai multe comitete și grupuri de lucru din domeniul farmaceutic la nivel național. Este membru al grupului de Direcție a Informațiilor despre Produs TOPRA și Etichetare SPIN. A publicat 47 de lucrări științifice, două cărți ca unic autor și a fost coautor sau autor la 13 capitole de cărți. Pe lângă interesul său larg pentru toate aspectele domeniului farmaceutic, Robert se consideră un om renascentist târziu, având și interese în drept, istorie, muzică, biostatistică, programare și informatică, sociologie, artă și literatură.

 

Rita AMBRUS,  Universitatea din Szeged , Ungaria

Titlul conferinței:  UTILIZAREA NANOSUSPENSIEI ÎN FORMULAREA TRADIȚIONALĂ ȘI ALTERNATIVĂ A  MEDICAMENTELOR

Dr. Rita AMBRUS este conferențiar la Institutul de Tehnologie Farmaceutică și Autorizarea  Medicamentelor în cadrul Universității din Szeged. Profesorul Ambrus este, de asemenea, un lider al grupului de cercetare nanotehnologică al Centrului Interdisciplinar de Excelență al Universității din Szeged. În cadrul grupului ei de cercetare s-au dezvoltat procese tehnologice de sinteză a nano- și microparticulelor și administrarea de medicamente pe căi alternative (pulmonare și intranazale) în vederea obținerii unei biodisponibilități îmbunătățite a medicamentelor greu solubile în apă. Dr    Ambrus a publicat peste 100 de lucrări științifice (factor de impact cumulat: 173,7; citări independente: 504, indice Hirsch: 16). A avut 11 colaborări internaționale și a fost / este supraveghetor pentru 11 lucrări de doctorat și 15 lucrări de licență / diplomă.

 

Sharareh SALAR-BEHZADI,  Centrul de Cercetare în Ingineria Farmaceutică (RCPE), Graz, Austria

Titlul conferinței: FUNCȚIONALITATEA EXCIPIENȚILOR LIPIDICI

Dr. Sharareh SALAR-BEHZADI și-a obținut diploma în farmacie și doctoratul în Tehnologie Farmaceutică la Universitatea din Viena, Austria. Experiența ei profesională acoperă o gamă largă de aspecte, inclusiv formularea și dezvoltarea proceselor pentru producerea de forme  solide de dozare. Ea lucrează ca cercetător principal la Centrul de Cercetare în Inginerie Farmaceutică (RCPE) GmbH (Graz, Austria) din 2012 și ca lector la Departamentul de Tehnologie farmaceutică și Biofarmacie, Universitatea din Graz. Un obiectiv important de cercetare al acesteia este dezvoltarea de produse farmaceutice centrate pe pacient cu stabilitate avansată,     bazate pe excipienți de natură lipidică.

 

Adiana MARCOVICI,  Terapia SA – A SUN Pharma Company, Cluj-Napoca, România

Titlul conferinței: DESIGN-UL STUDIILOR DE BIOECHIVALENȚĂ PENTRU SUBSTANȚE MEDICAMENTOASE CU VARIABILITATE MARE

Dr. Adriana MARCOVICI are o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică a  medcamentelor generice, în special în domeniul studiilor clinice de bioechivalență. În cadrul Terapia SA, o companie Sun Pharma, Dr. Marcovici coordonează activitatea unui grup experimentat de cercetători, medici, farmaciști, chimiști și biologi, specializați în organizarea, planificarea, executarea studiilor de bioechivalență precum și dezvoltarea și validarea metodelor bioanalitice, analize farmacocinetice și statistice.

 

Zsombor Kristóf Nagy,  Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta, Budapesta, Ungaria

Titlul conferinței:  DEZVOLTAREA TEHNOLOGIILOR INOVATIVE CONTINUE PENTRU INDUSTRIA FARMACEUTICĂ

Dr. Zsombor K. NAGY este conferențiar de Tehnologie farmaceutică la Departamentul de Chimie Organică și Tehnologie (Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta). Este șeful diviziei farmaceutice a grupului de cercetare FirePharma. Din 2015 este ales membru al secției de Cristalizare și Tehnologie farmaceutică a Societății Maghiare de Chimie. Principalele sale interese în cercetare sunt fabricarea farmaceutică continuă, îmbunătățirea dizolvării folosind dispersii solide amorfe, electrospining și analiza proceselor tehnologice. El a publicat aproximativ 90 de lucrări științifice (citări > 1700).

 

Andreea Letitia ARSENE, UMF Carol Davila, București, România

Titlul conferinței: CONSTRUIREA CALITĂȚII MICROBIOLOGICE ÎN MEDICAMENTE

Dr. Andreea Letiția ARSENE este profesor de Microbiologie farmaceutică în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Facultatea de Farmacie, București, România. Teza de doctorat și abilitare au fost realizate și susținute în domeniul farmaceutic, alături de un master în biotehnologii. Ea a publicat peste 70 de lucrări științifice, a redactat și a fost coautor a mai multor cărți și capitole publicate în străinătate și deține, de asemenea, 9 premii internaționale. Prof. Arsene este secretarul Societății  Române de Științe Farmaceutice și redactor șef al revistei FARMACIA, singura revistă științifică farmaceutică din România, având un factor de impact de 1.527 / 2018 (Web of Science Core Collection, Clarivate Analytics).